open-navfaktor-logo
search
Isplata do 7. juna
Više od 3,5 miliona građana Srbije prijavilo se za pomoć od 100 eura
Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je u utorak da se do jutros u 8 sati ukupno 3.750.000 građana Srbije prijavilo za novčanu pomoć od 100 eura, i poručio da će se kompletna isplata ove novčane pomoći države završiti najkasnije do 7. juna. 
19.05.2020. u 11:58
get url
text

- Kada se na brojku od 3.750.000 doda i približno dva miliona penzionera i onih koji primaju novčano-socijalnu pomoć, riječ je o 5.750.000 građana Srbije koji će dobiti pomoć države - rekao je Mali za agenciju Tanjug.

On je podsjetio na to da je posljednji rok za prijavu 5. juna, a oni koji se budu prijavili posljednjeg dana kada je rok za prijavljivanje, do 7. juna će im novac biti isplaćen na račune banaka.

- Do 7. juna ćemo završiti s isplatom cijele ove novčane pomoći - rekao je srbijanski ministar i naglasio kako novca na računu ima te da nema razloga za brigu.

Prema njegovim riječima, time će biti ispunjeno obećanje države, čime se daje velika doza optimizma građanima, te kako će Srbija biti najbolja u Evropi ove godine kada je stopa rasta ekonomije u pitanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.