open-navfaktor-logo
search
Gornja Zenica
Više spasilaca na terenu: U toku potraga za nestalom Sifom Strika
Prema informacijama koje je objavila porodica, žena je dementna, a posljednji put je viđena prema Kuber prijevoju između Zenice i Viteza
03.10.2019. u 09:55
get url
text

Na području Gornje Zenice od jučer traje potraga za nestalom Sifom Strika, zvanom Fikro (73), koja se udaljila od svoje porodične kuće oko 16 sati, otkad joj se gubi svaki trag.

Na terenu je od sinoć veći broj mještana, pripadnici Gorske službe spašavanja, stanica Zenica, Samostalne službe grada Zenice, policija i Civilna zaštita.

Prema informacijama koje je objavila porodica, žena je dementna, a posljednji put je viđena prema Kuber prijevoju između Zenice i Viteza. 

Iz zeničkog GSS-a su nam kazali da su odmah po pozivu gorski spasioci izašli na teren i pokrenuli potragu. I pored nepovoljnih uvjeta zbog kiše i slabe vidljivosti, spasioci su pokušavali ući u trag nestaloj negdje do pola noći kada je potraga obustavljena, a nastavljena je odmah jutros od ranih sati. 

- Zasad nema nikakvih novih tragova, nastavljamo poduzimati sve kako bi nestala osoba bila pronađena - rekli su nam iz GSS-a Zenica. 

Porodica nestale žene apluje na sve građane da ukoliko negdje primijete ženu sa fotografije to odmah i jave bilo kojoj policijskoj stanici ili na broj 122. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.