open-navfaktor-logo
search
Mito i korupcija
Više uhapšenih: MUP KS pretresa prostorije MUP-a KS u Novom Sarajevu
U toku su pretresi u Sektoru za administraciju MUP-a KS Općina Novo Sarajevo - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić
07.10.2019. u 14:02
get url
text

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici MUP-KS do sada su uhapsili više osoba zbog krivičnih djela zloupotreba položaja, primanje i davanje dara i krivotvorenje isprave, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

- U toku su pretresi u Sektoru za administraciju MUP-a KS , u općini Novo Sarajevo - potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Dodala je da je akcija u toku, te da će više informacija biti poznato po okončanju aktivnosti na terenu. 

Nezvanično saznajemo da se uhapšeni sumnjiče za malverzacije u vezi s izdavanjem vozačkih dozvola.

Uhapšeno je više osoba, među njima i referent za izdavanje vozačkih dozvola u Sektoru za administraciju MUP-a KS.

Povodom ovog slučaja, saopćenjem za javnost oglasio se i MUP Kantona Sarajevo.

Kako su naveli u saopćenju, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je pod nadzorom i u skladu s naredbom Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo poduzela niz operativnih mjera i radnji na dokumentovanju koruptivnih krivičnih djela unutar MUP-a KS.

- Ovo je dio sveukupnih nastojanja MUP-a KS da kroz intenzivirane akcije sprečavanja i sankcionisanja nezakonitog ponašanja u vlastitim redovima jačamo integritet u radu, ali i vratimo povjerenje građana u rad Ministarstva.Odlučni smo da se obračunamo sa svakim vidom zloupotrebe položaja, koruptivnih ponašanja naših uposlenika i samim tim doprinesemo borbi protiv korupcije koja predstavlja najveću opasnost za naše društvo. Naglašavamo, MUP KS će i u budućnosti nastaviti borbu protiv koruptivnih radnji u svojim redovima i svaki uposlenik MUP-a koji počini bilo koje krivično djelo bit će sankcionisan u skladu sa zakonom - navodi se u saopćenju kabineta ministra unutrašnjih poslova KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.