open-navfaktor-logo
search
Policija ga kaznila
Visio sa prozora na 15. spratu nakon što je pokušao napraviti selfie
Prestravljeni muškarac koji je spašen s ivice na prozoru 15. sprata nakon što se okliznuo dok je snimao selfie, kažnjen je sa oko 100 KM zbog kršenja restriktivnih mjera u vezi s pandemijom koronavirusa.
13.04.2020. u 09:58
get url
text
Situacija u Moskvi

Šokantni snimak prikazuje dvije žene dok drže Antona Kozlova (36) 15 minuta nakon što je pao kroz prozor u ruskoj prijestolnici Moskvi.

Čovjek, koji je visio na 45 metara iznad zemlje, očajnički je uhvatio za ivicu, dok su ga žene držale za njegove ruke.

Njegov je položaj ubrzo uočio saobraćajni policajac, koji je potrčao u stambenu zgradu u okrugu Nekrasovka kako bi ga spasio.

Ali 36-godišnjak se suočava s novčanom kaznom, nakon što je policija otkrila da je prekršio pravila izolacije zbog koronavirusa jer su on i njegova supruga posjetili prijatelja.

Na snimku se čuje glas kako viče "držite se za njega, djevojke", dok se on očajnički drži za ivicu prozora.

- Tridesetšestogodišnji stanovnik Nekrasovke otvorio je prozor kako bi napravio selfie, ali ispao je, držeći se za ivicu – kazao je glasnogovornik policije.

Kozlov i njegova partnerica sada se suočavaju s novčanom kaznom od najmanje 100 KM za kršenje mjera. U Rusiji su uvedeni strogi zakoni prošlog mjeseca kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Oni koji prekrše pravila karantina mogli bi se suočiti sa sedmogodišnjom zatvorskom kaznom - ako su zaraženi koronavirusom i ako neko umre od posljedica prijenosa. Uvedene su i novčane kazne za one koji krše naredbu da ostanu kod kuće, s potencijalnom petogodišnjom kaznom za širenje lažnih vijesti o pandemiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.