Nastaviti dobar trend

Visoka delegacija UBK-a u posjeti OSA-i: Saradnja agencija otvorena i produktivna

Objavljeno: 15.05.2019. u 14:50

Tokom posjete razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u regionu sa posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala kao i svim pitanjima od zajedničkog interesa

FOTO: OSA BiH

Osman Mehmedagić, generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije  BiH (OSA) i njegov zamjenik Trifko Buha, primili su jučer u posjetu delegaciju UBK-a (Uprava za bezbednost i kontrarazuznavanje, Sjeverna Makedonija), predvođenu direktorom Goranom Nikolovskim.

Tokom posjete razgovarano je o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u regionu sa posebnim osvrtom na borbu protiv terorizma, organiziranog kriminala kao i svim pitanjima od zajedničkog interesa.

Saradnja je ocijenjena kao otvorena, intenzivna i produktivna, te je na kraju zaključeno da se nastavi trend ovako dobre bilateralne saradnje, saopćeno je iz OSA-e.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije