open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Vječni plamen nakon više od 20 godina bit će upaljen na Spomen-parku Vraca
Paljenjem vječnog plamena bit će obilježena i prva faza obnove Spomen-parka Vraca koji je 2005. godine proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine
08.05.2019. u 16:09
get url
text
Spomen park Vraca
Spomen park Vraca

Sutra, 9. maja, održat će se centralna manifestacija proslave Dana pobjede nad fašizmom na Spomen-parku Vraca, kada će nakon više od 20 godina ponovno biti upaljen vječni plamen, a nakon čega će delegacije Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo položiti cvijeće i na taj način odati počast žrtvama fašizma.

Paljenjem vječnog plamena bit će obilježena i prva faza obnove Spomen-parka Vraca koji je 2005. godine proglašen nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Najavljeno je da će se prisutnima obratiti nekadašnji predsjednik bivše Jugoslavije i penzionisani bosanskohercegovački političar Raif Dizdarević, a 150 članova hora i orkestra srednje Muzičke škole iz Sarajeva izvodit će himnu Bosne i Hercegovine, te Odu radosti.

Planirano je da centralnoj manifestaciji prisustvovuju zvaničnici svih nivoa vlasti, te predstavnici diplomatskog kora, navodi se u saopćenju Press službe KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.