navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Stilistica objasnila

Vjenčanica Nicole Peltz po mjeri Valentino Couture bila je poput umjetničkog djela

Nicola Peltz, kćerka američkog milijardera Nelsona Peltza, protekle subote udala se za Brooklyna Beckhama, najstarijeg sina nekadašnjeg fudbalera Davida Beckhama.

Objavljeno: 11.04.2022. u 10:08
get url
text

Ceremonija vjenčanja, kojoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti, održala se u porodičnoj vili Peltzovih u Palma Beachu u Floridi.

Mlada je bila odjevena u Valentino Haute Couture, a stilistica Nicole, Leslie Fremar, kaže da je tradicionalna vjenčanica s zaokretom najljepša haljina koju je ikada vidjela.

Fremar je inače stilistica i Demi Moore, Julianne Moore i Charlize Theron.

- Dolazim od Leslie, to je nevjerovatno - kazala je mlada za Vogue, nekoliko dana prije nego što je izgovorila "da".

Prilagođeni vjenčani izgled Nicole Peltz kulminacija je jednogodišnjih razgovora s timom kreativnog direktora Valentina Pierpaola Picciolija, dva putovanja u sjedište u Rimu i dva opremanja u SAD-u.

Glavne krojačice čak su otputovale u Miami kako bi se uvjerile da je svaki detalj besprijekoran na veliki dan.

- Bilo je to vrhunsko couture iskustvo – rekla je Fremar o odabiru elemenata iz raznih skica, tkanina i vezova za stvaranje Nicoline haljine iz snova.

- Nismo morali pretjerano detaljizirati haljinu da bismo postigli njenu veličinu, pa smo na kraju eliminirali vez – dodala je.

Umjesto toga, upotrijebili su francusku čipku na ručno rađene rukavice i izvrstan veo koji stoji preko haljine i ukrašava je kao "umjetničko djelo".

Mladenci će se pojaviti i na naslovnici modnog časopisa Vogue u junskom izdanju.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by