open-navfaktor-logo
search
Jesen u Sarajevu
Vjetar i kiša nisu spriječili šetače da uživaju u proljetnim temperaturama
U Sarajevu je izmjereno 16 stepeni, a uprkos manjim padavinama su brojne Sarajlije iskoristile nešto više temperature, vjerovatno posljednje takve u ovoj kalendarskoj godini, za šetnju gradom
28.10.2018. u 11:31
get url
text
Sarajlije uživale u toplom jesenjem danu

U prijepodnevnim satima je u većem dijelu BiH bilo pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne padala i kiša.

Temperature su, međutim, bliže proljetnim ili čak ljetnim, s obzirom da je u 10.00 sati u Mostaru izmjereno 25 stepeni, u Bihaću 23, Tuzli, Banjoj Luci, Gradačcu i Zvorniku 22, a Neumu 21 stepen. U Sarajevu je izmjereno 16 stepeni, a uprkos manjim padavinama su brojne Sarajlije iskoristile nešto više temperature, vjerovatno posljednje takve u ovoj kalendarskoj godini, za šetnju gradom.

{$galerijaFotografija}

U drugoj polovini dana očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i jugozapadu Bosne, gdje je moguće između 40 i 80 l/m2 kiše, lokalno i do 120 l/m2. U većem dijelu Bosne predviđaju se slabe padavine, jedino više kiše je moguće u centralnim područjima. U cijeloj zemlji vjetrovito sa jakim i olujnim udarima juga, uglavnom između 45 i 65 km/h, lokalno i do 75 km/h.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25°C.

Jesen u Sarajevu polomljene 28.10.2018.
1 od 28
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.