open-navfaktor-logo
search
Apel
VKBI: Pozivamo institucije i krizne štabove da pruže pomoć zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru
Apeli koje dolaze iz zdravstvenih institucija iz Novog Pazara povodom velikog broja pozitivnih na COVID19 pratimo sa  zabrinutošću i empatijom u Bosni i Hercegovini, navode iz Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca.
29.06.2020. u 12:53
get url
text

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

Apelujemo i molimo da državne institucije Bosne i Hercegovine, uz koordinaciju sa entitetskim i kantonalnim vladama i zdravstvenim štabovima, hitno poduzmu neophodne mjere u okvirima vlastitih mogućnosti kako bi se pružila pomoć i podrška zdravstvenim radnicima u bolnici u Novom Pazaru.

Veliki je broj zdravstvenih radnika koje rade u zdravstvenim institucijama u Bosni i Hercegovini, posebno oni koji su porijeklom iz Sandžaka, koji su spremni dati pomoć i podršku svojim kolegama u bolnici u Novom Pazaru, pa tako i svim građanima Sandžaka.

Potrebno je hitno reagirati i pomoći zdravstvenim radnicima u Novom Pazaru i građanima Sandžaka, svakako u okvirima realnih mogućnosti.

Vjerujemo da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH poduzelo diplomatske aktivnosti prema Srbiji, kako bi se definisao način i uslovi pod kojima se podrška i pomoć može realizirati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.