open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Vlada FBiH: Adisa Omerbegović- Arapović ide u Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH
Vlada FBiH je dala prethodnu saglasnost da za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca, budu imenovani Igor Živko (predsjednik), Adisa Omerbegović-Arapović, Almir Zulić, Amir Avdić, Mehmedalija Hadžović, Božo Vukoja i Zvonko Landeka (članovi).
12.05.2020. u 13:07
get url
text
Adisa Omerbegović Arapović

Date su prethodne saglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora Energoinvesta d.d. Sarajevo, u ime državnog kapitala, a zbog isteka perioda na koji su imenovani, te za imenovanje Asima Ibrahimagića, Dženana Imamovića, Ramiza Kikanovića i Elnura Salihovića za vršioce ovih dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Federalna vlada je danas pozvala vlade kantona i Savez udruženja penzionera u FBiH da pokrenu i provedu postupak nominiranja i predlaganja kandidata za imenovanje na pozicije članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Zadužila je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike da ovaj zaključak, sa uputama o načinu i postupku predlaganja kandidata, proslijedi vladama kantona i Savezu udruženja penzionera u FBiH, te da objedini dostavljene prijedloge i dostavi ih Vladi Federacije BiH radi konačnog imenovanja. Uz to, Vlada je donijela i Odluku o utvrđivanju uslova i kriteriji za izbor i imenovanje članova Upravnog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

U Komisiju za tumačenje i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za službenike organa uprave i sudske vlasti u Federaciji BiH su, u ime Vlade FBiH, danas imenovani Adis Omerović i Amila Gajević.

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava Vlada je opunomoćila Gorana Buhača (Sarajevoputevi d.d. Sarajevo), Stipu Buljana (Energoinvest d.d. Sarajevo) i Jasmina Pašić (Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.