open-navfaktor-logo
search
Nema sjednica, ali...
Vlada FBiH: Jesu li ministri u izborno vrijeme dolazili na posao?
Bez obzira što nije bilo sjednica Vlade ja sam svaki dan bio na poslu, govori Salko Bukvarević
13.10.2018. u 20:47
get url
text

Uprkos tome što Federalna vlada već dvije sedmice nije zasjedala, a razlog su izbori, kako nam je rečeno u Uredu premijera FBiH većina ministara je dolazila redovno na posao. Među odgovornim su ministri iz reda SDA, potom SBB-a.

- Premijer je redovno bio na poslu iako sjednica nije bilo, a isto se odnosi i na ministre iz reda SDA. To se odnosi recimo i na ministre SBB-a Nermina Džindića, Veska Drljaču, Editu Đapo. Jutros je tu i ministrica finansija Jelka Milićević iz HDZ-a. Vjerovatno su redovni na poslu bili i ministri u Mostaru, gdje se nalazi dio Vlade FBiH - kazali su u petak u Uredu premijera FBiH.

Razgovarali smo i sa Salkom Bukvarevićem, federalnim ministrom za boračka pitanja.

- Bez obzira što nije bilo sjednica Vlade ja sam svaki dan bio na poslu. Imao sam sastanke s Koordinacijom boračkih organizacija, timom za reviziju. Zajedno smo rješavali pitanja iz naše nadležnosti - rekao nam je Bukvarević.

Pričali smo i sa ministricom obrazovanja i nauke Elvirom Dilberović čiji je kabinet u Mostaru.

- Meni je neobično što nije bilo sjednica, ali mi u Ministarstvu imamo svoje redovne zadatke, projekte. Ja radim za građane, njima sam odgovorna i tako je i kada nema sjednica Federalne vlade. Nije teško provjeriti da sam u Ministarstvu manje-više svaki dan za razliku od nekih. Ali to već nije moja briga - kazala nam je Dilberović.

U Uredu premijera nam je rečeno da će Vlada u sadašnjem sastavu raditi do formiranja nove.

- Ova Vlada će raditi kao od prvog dana formiranja. Ona ne poznaje termin u "tehničkom mandatu". Uredno će moći donositi odluke i sve što je u ingerencijama Federalne vlade dok se ne formira nova - rekli su nam.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.