open-navfaktor-logo
search
Vremenska nepogoda
Vlada Hrvatske najavila hitnu pomoć zbog grada u Zagorju: Ovo nisam doživio, ovo je katastrofa
Nevrijeme praćeno gradom pogodilo je sinoć hrvatsko Zagorje. Pričinjena je velika šteta na usjevima i vinogradima, te je Vlada Hrvatske najavila hitnu pomoć.
03.06.2022. u 08:27
get url
text
Nevrijeme u Zagorju

VEZANI TEKST - Nevrijeme u Zagorju: Kumrovec zatrpan, nanosi grada po cesti i do 70 cm

Padao je grad veličine oraha, a ova iznenadna vremenska nepogoda šokirala je stanovnike.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek izjavio je za Hinu da je nepogoda koja je zadesila ovaj grad užasna i da je punih pet minuta padao grad veličine oraha do lješnjaka.

- Šteta na usjevima i vinogradima je sigurno stopostotna i nemam riječi kojim bih ovo opisao - dodao je sinoć Brlek.

Nevrijeme je zahvatilo i područje općine Zagorska Sela, kao i Veliko Trgovišće, Stubičke Toplice te Oroslavje, piše Index.

Gradonačelnik Orosavja Viktor Šimunić je za Hinu kazao da je grad padao desetak minuta i da se cijeli grad bijeli. Poljoprivrednici koje je kontaktirao su mu potvrdil da su im usjevi uništeni.

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt nazvao je situaciju pravom katastrofom, dodavši da ovo nije doživio, kao i da je zbog grada čiji su nanosi bili i deset centimetara na cesti bio kolaps.

- U nekim mjestima bilo je nanosa i do 70 centimetara grada. Mislim da poljoprivreda, vinogradi, ratarstvo, da to možemo zaboraviti i da je tuča uspjela sve uništit - izjavio je Šplajt.

Portparol hrvatske Vlade Marko Milić je najavio da će Vlada hitno pomoći Krapinsko-zagorskoj županiji u saniranju štete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.