open-navfaktor-logo
search
Legalizacija
Vlada KS prodaje zemljište Emiranu koji je nelegalno gradio u Nedžarićima
Ne može se izvršiti tehnički prijem objekta jer se bez pravnog osnova objekat proširio za 100 metara kvadratnih. Sudski vještak je zemljište procijenio na oko 33 hiljade KM, zaključio je ministar
09.12.2019. u 13:07
get url
text

Vlada Kantona Sarajevo neposrednom pogodbom prodat će 131 kvadrat zemljišta privrednom društvu Emiran, u okviru kojeg posluje nekadašnji hotel Emiran, koji je Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom, koja trenutno i upravlja njime, preimenovala u hotel Walter.

- Vlada KS je usvojila Odluku o prodaji neposrednom pogodbom i objavljena je u Službenim novinama. Nakon toga je usvojen Zaključak o utvrđenom prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na zaključivanje Ugovora o kupoprodaji. Prodaje se oko 100 kvadrata po zahtjevu Općine Novi Grad, Federalne agencije za upravljanje privremeno oduzetom imovinom i po zahtjevu Emirana – pojašnjava Damir Filipović, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Filipović ističe da je razlog prodaje taj što objekat nije mogao dobiti upotrebnu dozvolu zbog zemljišta koja je vlasništvo Kantona.

- Ne može se izvršiti tehnički prijem objekta jer se bez pravnog osnova objekat proširio za 100 metara kvadratnih. Sudski vještak je zemljište procijenio na oko 33 hiljade KM – zaključio je ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.