open-navfaktor-logo
search
Današnja sjednica
Vlada KS: Saglasnost za nabavku 10 respiratora za KCUS i upošljavanje kadra u tri ustanove
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dala saglasnost privremenoj vršiteljici funkcije ministra zdravstva Jasni Agić da potpiše Ugovor o finansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ukupne vrijednosti 798.642 KM.
08.12.2020. u 17:09
get url
text

Ugovorom je predviđena nabavka tri visokofrekventna ventilatora (respiratora) Servo-n, MAQUET CRITICAL CARE AB, tri ventilatora (respiratora) za ventilaciju djece i odraslih Mindray SV600, četiri neonatalna ventilatora (respiratora) za ventilaciju novorođenčadi Mindray SV600, te 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija Mindray ePM 15 (TIP 1 - 8 komada i TIP 2 – 2 komada), saopćeno je iz Vlade KS.

Nabavka navedenih uređaja finansirat će se iz kreditnih sredstava Razvojne banke FBiH iz 2019. godine.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva KS, Vlada je danas dala saglasnost JU Opća bolnica "Prim.dr. Abdulah Nakaš" za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog ljekara specijaliste mikrobiologa i jednog ljekara specijaliste dermatologa, kako bi se osigurao neometan rad i funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Data je saglasnost ovoj zdravstvenoj ustanovi da produži radni odnos trenutno uposlenom specijalisti mikrobiologu, a koji je stekao uslove za odlazak u penziju do okončanja konkursne procedure prijema na to radno mjesto.

Također je data saglasnost JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog ljekara specijaliste ginekologije i akušerstva, kao i za produženje radnog odnosa jednom specijalisti ljekaru te struke na vremenski period do jedne godine. Razlozi su odlazak u penziju dva ljekara specijaliste ginekologije i akušerstva u ovoj godini.

Vlada je dala saglasnost i JU Zavod za medicinu rada KS za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme jednog laboratorijskog tehničara u Biohemijsko-hematološkom laboratoriju Zavoda, kao i za produženje radnog odnosa specijalisti fizikalne i rehabilitacijske medicine na vremenski period do jedne godine, kako bi se osiguralo nesmetano funkcionisanje ove ustanove.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.