open-navfaktor-logo
search
Sjednica
Vlada KS sutra na Bijambarama razmatra nova zapošljavanja u javnom sektoru
Pred članovima Vlade KS će se tako naći i prijedlog ministra Adnana Štete za davanje saglasnosti za prijem državnih službenika na neodređeno vrijeme u Ministarstvo saobraćaja KS
04.09.2019. u 16:39
get url
text

Objavljen je prijedlog dnevnog reda sutrašnje 36. sjednice Vlade Kantona Sarajevo (KS), koja će biti održana na Bijambarama sa početkom u 10.00 sati.

Pored već tradicionalnih imenovanja članova upravnih i nadzornih odbora javnih institucija kao dominantne aktivnosti aktuelnog saziva Vlade, pripremljen je niz saglasnosti za zapošljavanje u institucijama KS.

Pred članovima Vlade KS će se tako naći i prijedlog ministra Adnana Štete za davanje saglasnosti za prijem državnih službenika na neodređeno vrijeme u Ministarstvo saobraćaja KS.

Bit će razmatran i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta u Ministarstvu za boračka pitanja KS, te prijedlozi za popunjavanje radnih mjesta na Elektrotehničkom fakultetu, poput pozicije pomoćnog radnika i spremačice.

Novi uposlenici će, ukoliko prijedlog bude prihvaćen, biti uposleni i u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, a radi se o pozicijama stručnog saradnika za pravne poslove i rukovodioca Službe za umjetnost, kulturu i sport. Zapošljavanje je planirano i na Mašinskom fakultetu, Stomatološkom fakultetu, Akademiji likovnih umjetnosti, Institutu za historiju, Katoličkom bogoslovnom fakultetu, Arhitektonskom fakultetu i Prirodno-matematičkom fakultetu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.