open-navfaktor-logo
search
Uz jedan uvjet
Vlada TK odobrila dodatnih 430.000 KM: Borci će dobiti jednokratnu pomoć od 100 KM
U želji da se spriječi diskriminacija i omogući da i korisnici prava boračko invalidske zaštite, koji primaju novčane naknade iz kantonalnog budžeta ostvare pravno na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM, Vlada Tuzlanskog kantona danas (TK) je izmijenila i dopunila Program korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko-invalidske zaštite u 2022. godini.
06.09.2022. u 14:13
get url
text

Vlada TK je odobrila dodatnih 430.000 KM za isplatu navedene jednokratne novčane pomoći osobama koja ostvaruju pravo na novčanu egzistencijalnu naknadu iz kantonalnog budžeta.

Uvjet za dobijanje jednokratne pomoći, saopćeno je iz Vlade TK, jeste da korisnici nisu obuhvaćeni odredbama Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Uredbu o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, kojom je svim korisnicima prava boračko invalidske zaštite, koji primaju novčane prinadležnosti iz budžeta FBiH, uplaćeno po 100 KM.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.