Za predsjednika je izabran Sead Lisak, ali je svakako izazvalo čuđenje da su za članove grupe protiv terorizma odabrane osobe iz zdravstva, socijalne zaštite, obrazovanja. Pa je tako u ovu grupu imenovan Goran Čerkez koji je je inače pomoćnik federalnog ministra zdravstva, a koji je ovih dana u javnosti poznat saopćenjima  vezanim za mjere poduzete protiv koronavirusa u FBiH.

Za člana je imanovan i Miroslav Jurešić, inače iz Sektora za socijalnu zaštitu i zaštitu porodice i djece Federalnog ministarstva rada i socijalne politike), Mersiha Udovčić, Nadija Bandić koja je iz Sektora za udžbeničku politiku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke?! Zatim, Nermin Sijamhodžić, Fahrudin Solak (direktor Federalne uprave za civilne zaštite), Vlado Azinović, Elmedin Muratbegović i Elma Omersoftić (članovi).

Vlada FBiH je imenovala Šefiku Hasanagić za zamjensku članicu Odbora za Rome pri Vijeću ministara BiH.

Za predstavnike Vlade Federacije BiH u Komisiji za izbjeglice i raseljene osobe BiH imenovani su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i federalni ministar pravde Mato Jozić.

Data je prethodna saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva Igman d.d. Konjic, te imenovanje Džemaila Čibe i Ismeta Sarajlića za vršioce ovih dužnosti, uime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Razriješeni su dosadašnji vršioci dužnosti članova Nadzornog odbora privrednog društva Sarajevoputevi d.d Sarajevo, te data je prethodna saglasnost za imenovanje Amira Galijaševića i Emine Dlakić za vršioce ovih dužnosti, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Također, donesene su odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za postavljenje direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom. U Komisiju za ovo postavljenje imenovani su Edita Kalajdžić i Željko Silađi.

Nakon što je razriješila dosadašnjeg direktora Federalnog zavoda za geologiju radi sticanja uslova za penziju, Vlada je privremeno imenovala Vedada Demira za direktora ovog zavoda do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici poništila javni konkurs za izbor i nominovanje članova Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH d.o.o. Sarajevo i donijela Odluku o prestanku važenja ranije Odluke o utvrđivanju kriterija za ovo imenovanje. Također su donesene odluke o ponovnom raspisivanju javnog oglasa za izbor i nominovanje članova ovog nadzornog odbora, s utvrđenim kriterijma i tekstom konkursa.