navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Pobjegao iz klaonice

Vlasnik bika o kojem bruji Hrvatska: Jerry će ostati živ, dobiti će hotel s pet zvjezdica

Bik Jerry koji danima bježi po Dalmaciji, sinoć je opet izbjegao hvatanje. Kako je potvrdio Skejo, bika su sinoć uspjeli staviti u obor, ali je Jerry odlučio pobjeći dalje u brda

Objavljeno: 27.10.2019. u 15:34
get url
text

Ako ste se pitali kako izgleda Bik Jerry o kojem bruji cijela Hrvatska, imamo odgovore na vaša pitanja. Od mesara Petra Skeje i vlasnika Ivana Božića dobili smo fotografije uporne životinje koja je odlučila da reći 'ne' klaonici.

Vlasnik bika Jerryja je Ivan Božić iz mesnice Božić, a Petar Skejić je mesar koji ga je trebao zaklati. 

- Petar mi samo vrši uslugu za klanje, a sve što je dosad ispričao u medijima je kako treba - kaže nam Božić.

Potvrdio je da će bik ostati živ. 

- Jerry će ostati na slobodi. Svi smo mi Jerry! Kad je već uspio izmigoljiti sigurnoj smrti, sigurno će ostati na životu. Imat će hotel s pet zvjezdica po Dalmatinskoj zagori - rekao nam je nasmijani vlasnik. 

Bik Jerry koji danima bježi po Dalmaciji, sinoć je opet izbjegao hvatanje. Kako je potvrdio Skejo, bika su sinoć uspjeli staviti u obor, ali je Jerry odlučio pobjeći dalje u brda.

 - U po noći su ga u zamku stavili, ali nisu ga fizički uvatili. Ušao je u obor, ali je uspio opet izmigoljiti i sad mu se opet gubi trag. Otišao je gore na sjever u Rudinama. Prije je bježao zapadno, a sad je otišao gore, na više brdo - kaže nam Skejo.

Dodao je da će se Jerryja, kad je već tako uporan, poštedjeti smrti.

- Zaslužio je da izbjegne smrt pa ćemo ga vjerojatno poštedjeti - rekao nam je Skejo. 

Podsjetimo, u petak je u popodnevnim satima u Kaštel Starom pobjegao bik jer mu se "nije svidio" boravak u klaonici. Splitska policija je preko vikenda upozoravala građane koji ugledaju bika da se ne približavaju nego da odmah zovu policiju.

U subotu je i dalje trajala potraga, a znalo se jedino da je pobjegao u smjeru šume iznad naseljenog dijela Rudina. U potragu je bila uključena policija, lovačka udruga iz Kaštela i radnici veterinarske stanice.

- Jednostavno ne znam kako se to dogodilo, očigledno je čista snaga pobijedila tehnologiju - i sam je u prvi mah bio šokiran Skejo, vlasnik klaonice u Kaštel Starom.

Način bijega nas je najviše zanimao, je li bik iskopao rupu ili možda preskočio ogradu, no od Skeje smo saznali kako je jednostavno pobjegao iz posebnog, najmodernijeg boksa u kojem se i prije njega držala stoka predviđena za klanje.

- Bik  od 650 kilograma nema imena, samo veterinarsku markicu, ali nekako bi mu baš pristajao nadimak Jerry -  kazao je Skejo te dodao kako životinja nije mislila mirno dočekati smrt. Uspjela se probiti iz boksa i u trku istrčati na slobodu!