open-navfaktor-logo
search
Planina Konjuh
Vlasnik Kasim Selimović otkriva: Kada se otvara kompleks Muška voda kod Kladnja i šta će nuditi gostima
Sportsko-reakreativni kompleks Muška voda nedaleko od Klanja, u sklopu kojega se nalazi i obnovljeni hotel, početkom septembra bi trebao otvoriti svoja vrata posjetiteljima, potvrdio je za Faktor vlasnik Kasim Selimović.
16.08.2022. u 08:29
get url
text
Hotel Muška voda

- Na raspolaganju su 24 hotelske sobe, restoran kapaciteta 400 mjesta, konferencijska sala sa 100 mjesta. Također, imamo terene za mali nogomet, košarku, tenis i odbojku na pijesku. Izgrađeno je desetak šadrvana za boravak gostiju. U toku je prijem radnika i u ovom momentu trebat će nam 20 zaposlenih, a dugoročno planiramo da ih bude više od 50 - kaže Selimović.

Prema Selimovićevim riječima objekat je trebao otvoriti vrata već naredne sedmice, ali su neodgovrne osobe napravile problem s vodosnabdijevanjem oštetivši cjevovod i taj se problem trenutno rješava.

Podsjećamo, kompleks Muške vode na planini Konjuh Kasim Selimović kupio je u okviru 13. prodaje za 1.570.000 KM, a nakon toga uložio je više miliona maraka. Riječ je o poznatom privredniku koji u svom vlasništvu ima kompanije "Piemonte" i "Erviks".

Selimović dodaje da ono što je do sada uloženo nije kraj te je najavio nove sadržaje u sklopu kompleksa.

- Planiramo vrlo brzo izgradnju bazena unutra hotela, kao i jedan vanjski bazen. U planu je i zoološki vrt s pitomim i plemenitim životinjama, s kojim će se moći igrati djeca. Zatim planiramo uređenje velikog fudbalskog terena i staze za skijanje - otkrio je Selimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.