open-navfaktor-logo
search
Derventa
Vlasnik pumpe optužio radnike da su namjerno podmetnuli požar kako bi prikrili krađu
Ko je izazvao paljevinu na “Slavuljica petrolu” u centru Dervente, i zašto? Vlasnik tvrdi da nije bilo pljačke i da su ga zaposleni potkradali. Pričinjena šteta od oko dva miliona maraka
22.11.2018. u 22:56
get url
text
get url
text

Požar na benzinskoj pumpi “Slavuljica petrol” u centru Dervente podmetnuli su radnici kako bi prikrili da su napravili manjak i pronevjerili oko 200.000 maraka, tvrdi za “Novosti” vlasnik pumpe Milorad Slavuljica.

Požar je buknuo u utorak oko 3.30 i pumpa je u potpunosti izgorjela, ali srećom vatra nije zahvatila rezervoare s gorivom, čime je izbjegnuta eksplozija, koja bi vjerovatno imala katastrofalne posljedice po Derventu. Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa koji su se više od dva sata borili s plamenom.

FOTO:NOVOSTI.RS

Nakon požara po gradu je kružila priča, koju je i vlasnik prihvatio, da su pumpu nakon pljačke zapalili maskirani razbojnici. Međutim, u PU Doboj nisu mogli da potvrde da li je zaista bilo pljačke, uzimajući tu informaciju s rezervom. Tvrdilo se da su razbojnici radnika pumpe zatvorili u toalet i ostavili ga da izgori, ali je sam uspio da se spasi, što je ponovio i u policiji.

Milorad Slavuljica kaže da mu je požarom pričinjena šteta od oko dva miliona maraka, i za sve optužuje poslovođu i još trojicu radnika.

- Nije bilo nikakve pljačke, niti su bilo kakve pare ukradene. Cijelu tu priču montirala je nekolicina mojih radnika, da bi prikrili manjak i onemogućili da se uradi inventura - tvrdi Slavuljica.

On kaže da je sumnjao da ga radnici potkradaju. Utvrdio je da na zalihama imaju robe za oko 370.000 KM što mu je, kako kaže, bilo sumnjivo i vjeruje da je poslovođa u centralu firme slao lažne izvještaje.

- Počeo sam da ih obilazim i jedno veče zateknem radnika s nekim sumnjivim društvom u kancelariji kako sjede i piju. Poslovođi sam u subotu naveče rekao da mi sačini inventuru, a eto već poslije dva dana su namontirali požar, vjerovatno misleći da se tako ništa neće moći dokazati - priča Slavuljica.

On kaže da su i protivpožarni inspektori tokom uviđaja otkrili i neizgorjeli benzin koji je bio posut po pumpi.

- Podigli su ploču i pod njom nađu benzin koji nije izgorio. Tačno je utvrđeno gdje su sve polili benzin, čak i po računaru i serveru, da bi izgorjeli i zapisi s nadzornih kamera. Onda su osmislili priču o pljački i razbojniku koji je radnika zatvorio u toalet. Kako je onda izašao? - pita se Slavuljica.

On kaže da bi cijela priča djelovala što uvjerljivije radnici su pored pumpe namontirali starog “golfa 2” da izgori, kako bi prikazali da su i oni oštećeni.

- Grdno su se prevarili jer u centrali imamo podatke kojima možemo dokazati. Procjenjujemo da je manjak oko 200.000 KM - rekao je Slavuljica.

Žrtva paljevine

Slavko Kovačić, radnik koji je za vrijeme požara bio na pumpi, tvrdi da nema nikakve veze s paljevinom i ne vjeruje da je neko od njegovih kolega u to umiješan.

- Čovjek s fantomkom je tu noć upao na pumpu. Prepao sam se i ne sjećam se više da li je bio naoružan i čime. Zatvorio me je u toalet i kada je to buknulo i eksplodiralo, vrata su se otvorila i izašao sam napolje. Pa zar bih dopustio da mi izgore svi dokumenti, “golf 2” i telefon, da sam umiješan u tako nešto. Da ne spominjem da sam opečen po licu i kosi - rekao je Kovačić.

Poslovođa pumpe Rajko Latinović kaže da su optužbe Milorada Slavuljice protiv njega i kolega potpuno neosnovane.

- Ne znam otkud pravo vlasniku da uopšte tvrdi tako nešto. Radili smo normalno i onako kako se radi. Ja sam se izliječio od tumora i zar je logično da palim pumpu od koje živim? To je apsolutna laž. Tereti nas kao za neku robu, ali gdje je tolika roba i kako da to utvrdim ili prebrojim kad je sve izgorjelo - pita se Latinović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.