"Vogue" izabrao: Ovo je deset najbolje obučenih žena u 2017.

objavljeno: 27.12.2017. u 19:07

Magazin "Vogue" objavio je listu na kojoj je 10 najbolje obučenih slavnih žena u 2017. godini.

U magazinu navode kako je trend umjerenosti najveća promjena u modi crvenog tepiha 2017. godine, kao i da otkrivanje gole kože više nije trik kojim se zvijezde služe da bi ostavile utisak.

Lista najbolje obučenih poznatih dama, koju modni kritičari svake godine iščekuju s nestrpljenjem, nije numerisana, pa je "Vogue" ostavio prostor za raspravu o tome koja od njih zaslužuje prvo mjesto.

Među njihovim dugogodišnjim favoritima poput Nicole Kidman koju su pohvalili zbog legendarne ljubavi prema šljokicama i avangardnih ljubiteljica mode poput Solange Knowles i Rihanne, na spisku se našla i jedna prva dama.

U pitanju je prva dama Francuske, 64-godišnja Brigitte Macron.

– "Prkošenje godinama" izraz je koji se često ponavlja kada se raspravlja o jedinstvenom stilu Brigitte Macron. Mi bismo to zamijenili s "dosljedno veličanstven". Otkako je njen suprug osvojio predsjedničke izbore u Francuskoj, postalo je jasno da se prva dama ne klanja konvencijama kada su u pitanju njeni modni odabiri. Ovo je žena koja se toliko dobro osjeća u vlastitoj koži da je Rihannu u Jelisejskoj palati dočekala u farmericama, a nosi i prozirne štikle Ginavita Rossija na državna događanja. Živjela nova Francuska – piše "Vogue".

Za najljepše obučene žene u 2017. godini proglašene su: 

1. Brigitte Macron

2. Rihanna

3. Zoe Kravitz

4. Natalie Portman

5. Claire Foy

6. Solange Knowles

7. Emma Stone

8. Zendaya

9. Nicole Kidman

10. Ruth Negga