Retro kombi

Volkswagen neumoljiv, najavio još jedan električni model

Objavljeno: 24.09.2018. u 19:13

U Volkswagenu su neumorni i neumoljivi s elektrifikacijom, pa najavljuju novu izvedbu i retro kombija

Doseg vozila s jednim punjenjem je minimalno 330, a najviše 550 km

I.D. Buzz je sasvim siguran sudionik velikih promjena, a uskoro će dobiti i svoju Cargo izvedbu. Model je predstavljen u konceptnom izdanju na sajmu komercijalnih vozila u Hannoveru, a na putevima ćemo ga vidjeti vjerovatno kroz nešto više od dvije godine.

Novi Bulli je naravno postavljen na novu MEB platformu i stilski se oslanja na putničku izvedbu. Osnovna razlika je izostanak bočnih prozora, s namjerom da se optimizira upotrebljivost. Cargo izvedba će, zasigurno, biti na najvišem nivou.

Sa 106 mm povećanog stražnjeg prevjesa, vozilo je dužinom prešlo pet metara, a širina je gotovo dva metra. S međuosovinskim razmakom od 3,3 metara sasvim sigurno nudi optimalno osmišljen tovarni prostor. Prikazana je izvedba sa digitaliziranim skladišnim prostorom. Svi artikli se mogu locirati putem aplikacije, a predviđena je i usluga dostave u izvedbi vozila opremljenog autopilotom I.D. Pilot četvrtog nivoa. To je već neka dalja budućnost.

Recimo i kako je doseg vozila s jednim punjenjem minimalno 330 km, a najviše 550 km prema WLTP-u. VW sada nudi izbor između baterija kapaciteta 48 do 111 kWh, a pogonski motor je snage 201 KS i pokreće stražnju osovinu. Naravno, proizvodna izvedba će se u ovom pogledu  vjerovatno još mijenjati.

Izvor:   Index.hr

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije