open-navfaktor-logo
search
Potraga traje
Vozač kamiona bh. registracije vozio silovatelja i Moniku, oglasio se i Vučić
Otmičar je sa žrtvom viđen na putu Niš - Zaječar prije nego što je krenula velika akcija policije
26.12.2019. u 15:08
get url
text

Ninoslav Jovanović, poznat i kao Malčanski berberin, sumnjiči se za otmicu djevojčice Monike (12). Policija od jučer traga za njim, a neslužbene su informacije kako postoji sumnja da je od Malče do Knjaževca Ninoslava i Moniku prevezao nepoznati vozač u kamionu bh. registracije.

Kako neslužbeno saznaje Kurir, otmičar je sa žrtvom viđen na putu Niš-Zaječar prije nego što je krenula velika akcija policije.

Kako je potvrdio izvor, vozač je pušten jer u tom trenutku nije bila raspisana potjernica, dok je vozilo zadržano i forenzičari ga trenutno obrađuju. Tako se potraga premješta prema selu Glogovac, nakon što u Podvisu nisu pronađeni nikakvi novi tragovi.

- Brinemo za to dijete. Postoje detalji koje znam, ali ne želim ih reći dok ne završi akcija, dok ne uhapsimo tog zločinca. Radimo na tome, za nas je to prioritet, dijete je pitanju - poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je dodao da je cijelu noć bio na telefonskoj vezi s direktorom policije Vladimirom Rebićem i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem.

VEZANI TEKSTPolicija steže obruč oko "Malčanskog berberina": Serijski silovatelj osumnjičen za otmicu djevojčice

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.