open-navfaktor-logo
search
Pucnjava na autoputu
Vozač nakon sudara pokušao pobjeći, pa zapucao i ubio dvije osobe, a tri ranio
Muškarac, koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, otvorio je vatru dok je bježao s mjesta nesreće na jugozapadu Estonije, ostavivši dvije mrtve osobe i najmanje tri ranjene, uključujući dvoje djece, objavila je policija u nedjelju.
07.06.2020. u 15:18
get url
text
Pucnjava na autoputu u Estoniji

Tridesetdvogodišnji osumnjičeni muškarac uhapšen je rano u nedjelju, nakon opsežne policijske akcije u blizini malog grada Lihula, blizu mjesta gdje se dogodila nesreća, navela je policija u izjavi.

Tužioci kažu da će se suočiti s optužbama za ubistvo.

Prema podacima policije, motociklista na benzinskoj pumpi bio je svjedok sudara vozila osumnjičenog s još dva automobila.

Nakon nesreće pokušao je pobjeći s mjesta događaja, ali ga je pratio motociklista na kojeg je pucao i koji je preminuo od zadobivenih povreda.

Osumnjičeni je takođe otvorio vatru i prema automobilu u kojem se nalazio muškarac sa ženom i dvoje maloljetne djece uzrasta tri i pet godina.

Žena u pedesetima umrla je od posljedica ranjavanja u vozilu hitne pomoći, dok su djeca teško povrijeđena. Sada su u stabilnom stanju u bolnici, saopštila je policija. Muškarac je lakše povrijeđen.

"Koliko znamo, povrijeđeni u automobilu nisu bili namjerno upucani. Oni su samo bili ljudi koji su bili na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme", izjavio je portparol policije Kaido Koplas, prenosi estonski list "Ohtuleht".

Osumnjičeni nije imao dosije u policiji i imao je dozvolu za četiri puške.

Prema preliminarnim podacima, osumnjičeni je bio pod dejstvom alkohola, ali još nije poznat motiv napada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.