open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači, oprez: Klizav kolovoz u nižim predjelima, u višim pada snijeg
U višim planinskim predjelima jutros pada snijeg i zadržava se na kolovozu.
06.01.2021. u 07:36
get url
text

Iz Bosanskohercegovačkog auto - moto kluba posebno upozoravaju na dionice preko planinskih prijevoja u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, gdje ugaženog snijega na kolovozu ima više od pet centimetara.

U nižim područjima Bosne i u Hercegovini pada kiša, pa je kolovoz mokar i mjestimično klizav. Povećana je opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Vozači se savjetujuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Zimska oprema je obavezna.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Zbog pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra (07. januar) do ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.