open-navfaktor-logo
search
Izvještaj BIHAMK-a
Vozači, oprez: Kolovozi mokri, poledica i odroni kamenja
Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura moguća je poledica. Poseban oprez potreban je u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. 
12.01.2021. u 07:29
get url
text

Vozačima se savjetuje da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari - Živinice, Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.