open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozači se pozivaju na oprez zbog smanjene vidljivosti i odrona
Zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar, a vozačima se skreće pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja
12.11.2019. u 08:13
get url
text

Zbog jutarnje magle smanjena je vidljivost posebno u planinskim predjelima, u kotlinama i uz riječne tokove zbog čega se vozačima savjetuje pojačan oprez.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj - Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula, podsjetili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK). 

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ - Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Zbog učestalih padavina kolovoz je pretežno mokar, a vozačima se skreće pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uvjetima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.