open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Vozite oprezno, magla u kotlinama i uz riječne tokove
 Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno se izdvajaju putevi u dolinama rijeka: Neretve, Save, Drine, Bosne i Lašve
24.10.2018. u 08:21
get url
text

Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozorava se na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i na prijevojima. Svi učesnici u saobraćaju pozivaju se na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno (na ulazu u Bugojno) obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Za vrijeme ovih radova teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno - Donji Vakuf - Travnik - Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad - Lepenica i Podlugovi - Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići - Stolac, M-5 Mrkonjić Grad - Ključ, M-4 Teslić - Karuše, M-5 Donji Vakuf - Travnik, M-16 Banja Luka - Jajce i M-18 Semizovac -Olovo - Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Crnoj Gori od 09.00 do 13.00 i od 15.00 do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.