open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Vožnja na krovu "porshea" po Sarajevu: "Spidermanu" i njegovom vozaču po 400 KM kazne
Sarajevska policija identifikovala je dvije osobe koje su prije nekoliko dana, opasnom vožnjom na krovu automobila u kostimu Spidermana ugrožavale promet.
24.06.2022. u 21:34
get url
text

Kako je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, radi se o A. D., rođen 1984. godine, nastanjen u Sarajevu, koji je upravljao vozilom "porshe" ( O84-E-391), bijele boje, a na čijem krovu je prevozio, kako se ispostavilo, M. R. rođenog 1988. godine, također iz Sarajeva.

- Obojica su pozvana u službene prostorije Jedinice za saobraćaj, uzete su im izjave i prekršajno su sankcionisani izdavanjem prekršajnih naloga, sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od po 400 KM, za koje su prihvatili odgovornost - kazali su iz MUP-a KS.

Iz sarajevske policije upozoravaju da su ovakva i slična ponašanja nedopustiva s aspekta sigurnosti učesnika u saobraćaju i policija Kantona Sarajevo ih neće tolerisati.

- Prema počiniocima će se poduzimati sve zakonom dozvoljene i propisane mjere i radnje s ciljem adekvatnog sankcionisanja - podvukli su iz MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.