open-navfaktor-logo
search
Zdravstvo
Vranić dao saglasnost na upošljavanje 15 logopeda u KS na godinu dana
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je 30. maja ove godine dao saglasnost za prijem u radni odnos 15 logopeda na određeno vrijeme do jedne godine, čime se nastavlja kontinuirana podrška angažmanu ovog specijalističkog kadra, saopćio je Press KS.
10.06.2022. u 09:56
get url
text

VEZANI TEKST - Šta će biti s 14 logopeda u KS: U JU Dom zdravlja kažu da im je ugovor produžen, oni razočarani zbog spore reakcije vlasti

U okviru Dana otvorenih vrata Ministarstva zdravstva, Vranić je nedavno održao i sastanak sa predstavnicima logopeda i roditelja korisnika njihovih usluga u Kantonu Sarajevo.

- Nakon tog sastanka, intenzivno se radilo na rješavanju ovog problema, te je saglasnost na ovaj period data s obzirom na to da je ovo ministarstvo svjesno potrebe roditelja i djece koji koriste ove tretmane i kojima su oni prijeko potrebni. Ovo ministarstvo se pobrinulo i da Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo osigura neophodna finansijska sredstva za ovu namjene. Očekujemo i da će menadžment Javne ustanove Dom zdravlja KS ubrzo završiti sistematizaciju radnih mjesta u kojoj će i logopedi biti prepoznati kao potreban kadar - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.