open-navfaktor-logo
search
(Ne)regularan gol
Vranješ pogodio, Zelenika signalizirao ofsajd: Sloboda oštećena u Banjoj Luci
Borac je u nedjelju, u pretposljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci savladao Slobodu rezultatom 3:2, osiguravši drugo mjesto na tabeli, dok Tuzlaci posljednjih 90 minuta igre dočekuju u zoni ispadanja.
22.05.2023. u 08:44
get url
text

Sloboda je povela eurogolom Delića u devetoj minuti, na 1:1 je poravnao Lazić u 26. minuti, a preokret ekipi Vinka Marinovića donio je Blagaić u 56. minuti.

Tuzlaci su poravnali preko Alića u 73. minuti, a konačan ishod postavio je Kulašin u 74. minuti.

Vrijedi istaknuti da je Sloboda prema dostupnim snimcima oštećena u prvom poluvremenu. Kod rezultata 1:1 mrežu Borca pogodio je Vranješ, a prvi pomoćni sudija Marko Zelenika signalizirao je ofsajd, što je uvažio glavni arbitar Frano Jelić. Međutim, čini se da Vranješ nije bio najbliži golu Banjalučana, već jedan odbrambeni igrač Borca.

Također, diskutabilan je i izjednačujući gol Borca koji je postigao defanzivac Lazić. Djeluje kao da je srbijanski stoper bio u nedozvoljenoj poziciji, ali sudije se tada nisu oglasile.

Sloboda u posljednjem kolu dočekuje Želju i nadu u opstanak može sačuvati samo pobjedom, dok će Borac rasterećeno put Doboja gdje će odmjeriti snage sa Slogom, kojoj kao i Slobodi gori pod nogama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.