open-navfaktor-logo
search
Košarkaš bez komentara
Vratio se iz Španije: Da li je Musin transfer u Real gotova stvar?
Džanan Musa novi je igrač Real Madrida, "zakuhala" je FIBA objavom početkom jula, kada je pored imena košarkaškog reprezentativca kao njegovog poslodavca navela Kraljevski klub.
13.07.2022. u 19:38
get url
text

Potom je Musa poslije obaveza u reprezentaciji i utakmica sa Češkom i Bugarskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo otputovao za Madrid. N1 je objavio da ide na potpis s Realom i da će posao biti završen za 48 sati. Ubrzo se portalu Reprezentacija.ba javio Musin menadžer Miško Ražnatović i potvrdio:

– Da, gotovo je. Džanan će karijeru nastaviti u velikom Realu, ukrcao se na let, zar treba veća potvrda od toga, kazao je Ražnatović šestog jula.

VEZANI TEKST - Džanan Musa otputovao za Madrid: Uskoro postaje košarkaš Reala?
 

Od tada je prošlo sedam dana, a službene potvrde iz španske prijestolnice još uvijek nema.

Bh. košarkaš danas se pojavio u Visokom, gdje je prisustvovao otvorenju teniskih terena u parku Ravne 2. Musa će sutra na košarkaškim terenima Doline piramida sudjelovati u humanitarnoj manifestaciji zajedno s Jusufuom Nurkićem, Mirzom Teletovićem.

Okupljeni novinari nadali su se kako će Musa u Visokom saopćiti "ekskluzivu", ali on nije želio govoriti o svojoj budućnosti u klupskoj košarci.

Vrijedi istaknuti da je Real Madrid na koncu ove sezone, kako su naveli zbog zdravstvenih problema, promijeno trenera Pabla Lasa, koji je na klupi sjedio od 2011. godine.

Musa je prošle sezone izabran za MVP-a španske Endesa lige nastupajući za Breogan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.