open-navfaktor-logo
search
Do 31. decembra
Vrhovni sud FBiH odlučio da Sunita Hindić ipak ostaje u pritvoru
Razlog je postojanje mogućnost bijega osumnjičene
18.11.2019. u 16:46
get url
text

Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio je odluku Kantonalnog suda Mostar koji je Suniti Hindić Bošnjaković (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića, vlasnika motela "Vila Ivanković", krajem oktobra produžio pritvor za još dva mjeseca, do 31. decembra ove godine. Ovu informaciju za Faktor potvrdila je braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić, koja je i uložila žalbu na ovu odluku Kantonalnog suda Mostar.

Kako je istaknula, razlog je postojanje mogućnost bijega osumnjičene. Dalipagić je podsjetimo, uložila žalbu u kojoj je tražila ukidanje mjere pritvora, izricanje blažih mjera, jer kako je navela, s obzirom na to da osumnjičena nema gdje pobjeći jer je državljanka BiH, nema drugo državljanstvo niti bilo kakvu nekretnina, napominjući činjenicu da ima povrede na obje noge. Žalba nije uvažena iz navedenog razloga, no ustvrđeno je da Hindić tokom izdržavanja mjere pritvora ima adekvatnu zdravstvenu zaštitu i njegu. Sunita se uspješno oporavlja, te su joj s jedne noge odstranili gips.

Podsjećamo, Sunita Hindić-Bošnjaković je iz Travnika, podsjetimo, gdje se predala policiji, u Mostar dovezena s nogama u gipsu. Navodno je, nakon ubistva, skočivši sa zida kraj motela u mjestu Buna kod Mostara zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško povrijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina. Šta je prethodilo ubistvu, ko je bio prisutan, ko joj je pomogao prilikom bijega, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Tužilaštvo HNK još čeka nalaz naloženih vještačenja u ovom slučaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.