Vrijedna donacija Ambasade Turske Udruženju slijepih Kantona Sarajevo

Objavljeno: 13.10.17 u 15:41

Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, koje je osoblje Ambasade Republike Turske u Sarajevu posjetilo 21.09.2017. godine, osnovano je 1948. godine i do danas, uključujući i ratni period, nije prekidalo sa svojim radom i djelovanjem. 

Turska ambasada u Sarajevu FOTO: ARHIV
Turska ambasada u Sarajevu FOTO: ARHIV

Udruženje koje broji 400 članova, kroz svoje aktivnosti pomaže i priređuje razne programe obuke, poput programa rehabilitacije, korištenja bijelog štapa, služenja Braillovim pismom,  te svojim članovima pruža podršku u njihovom osamostaljivanju i podizanju samopouzdanja, posebno kada je riječ o aktivnom uključivanju u društvenu zajednicu.

Sa ciljem što efikasnijeg pružanja i realizovanja usluga i programa primijećena je velika potreba za računarima.

Postojeće bratske veze između Turske i Bosne i Hercegovine, kao i saradnje na poljima kulture, obrazovanja, privrede i socijalne pomoći se nastavljaju.

Povodom 15.oktobra, “Međunarodnog dana bijelog štapa” delegacija Ambasade Republike Turske u Sarajevu na čelu sa ambasadorom Haldunom Koćom, posjetit će Udruženje slijepih Kantona Sarajevo i pokloniti 10 računara i 4 tablet uređaja, saopćeno je iz Ambasade Republike Turske u BiH.