open-navfaktor-logo
search
Divan gest
Vrijedna donacija Hasana Salihamidžića za Općinu Jablanica
Sportski direktor Bayerna, Jablaničanin Hasan Salihamidžić, obradovao je brojne jablaničke kolektive, udruženja i učenike vrijednom donacijom.
25.05.2022. u 18:53
get url
text

Radi se o sportskoj opremi i opremi za jablanička udruženja, sa logom FC Bajern Munchen, javlja jablanica.live.

Velika količina opreme raspoređena je na kolektive u Jablanici ravnomjerno, prema broju korisnika. Donacijom su obuhvaćeni svi sportski klubovi koji su u Sportskom savezu Općine Jablanice.

Osim članica Sportskog saveza, donacijom su obuhvaćena i udruženja koja su od vitalnog značaja za Jablanicu, a radi se o Vatrogasnoj jedinici Jablanici i Gorskoj službi spašavanja Jablanica. Vatrogasci su dobili 10 jakni i određeni broj termo majica i trenerki. Planinarska društva i GSS-Jablanica također su dobili termo majice i zimske jakne, ono što oni mogu iskoristiti u svakodnevnoj upotrebi.

Također, donacija nije zaobišla niti Odred izviđača Jablan Jablanica i Omladinski klub Pod istim suncem Jablanica. Kompletno su opremljene i sportske sekcije obrazovnih ustanova. Osnovna škola Suljo Čilić Jablanica i Srednja škola Jablanica te područno odjeljenje u Ostrošcu zaprimile su donacije.

Prigodna donacija uručena je i direktoru JU Sportskog centra Jablanica, kako bi i radnici bili jednoobrazno obučeni.

Večeras će se nastaviti podjela ove vrijedne donacije. U Sportskom centru Jablanica biti će organizirana podjela za članice Sportskog saveza.

Organizaciju podjele je na sebe preuzela uža Salihamidžićeva porodica u Jablanici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.