open-navfaktor-logo
search
Susret sa ambasadorom
Vučić: Akcija ROSU najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu
Predsjednik Srbije je kazao i da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da nema više razloga da ima povjerenja u misiju KFOR-a, odnosno NATO-a na Kosovu
23.11.2018. u 13:25
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je akcija specijalne jedinice kosovske policije ROSU do sada najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i da više nema razloga za povjerenje u misiju KFOR-a, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vučić je to ocijenio na sastanku sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, kome je prisustvovala i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navedeno je u saopćenju iz Predsjedništva Srbije.

Predsjednik Srbije je kazao i da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da nema više razloga da ima povjerenja u misiju KFOR-a, odnosno NATO-a na Kosovu, jer se pokazalo da je izmišljotina sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU.

Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopćenja Ministarstva vanjskih poslova Rusije, i da vjeruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umjeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i prijetnjom konfrontacijama.

Vučić i Brnabić su zahvalili Čepurinu što Rusija razumije šta se tačno dešava na Kosovu i koliko su ugroženi mir i stabilnost u cijelom regionu.

U Predsjedništvu Srbije, Vučić je imao sastanak i sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom, a jutros je održan i sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo pri Vladi Srbije, vojske, policije i sigurnosnih službi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.