Odgovarajući na pitanje novinarke, Vučić je rekao da "Srbija uvijek poštuje sve izvještaje Bijele kuće i drugih institucija SAD-a" i dodao da "novi izvještaj nije bio potpuno tačan".

- Izvještaji koji su stizali u Bijelu kuću o događanjima u Banjskoj nisu tačni. Prema Sporazumu imamo pravo da koristimo teritoriju u zoni sigurnosti. Prije nekoliko dana imali smo manje od 8.400, danas imamo 4.400 ljudi u toj zoni što je uobičajeno. Uvijek smo slušali naše partnere o deeskalaciji situacije. Ne trebaju nam ratovi, mi želimo veće prisustvo KFOR-a posebno na sjeveru Kosova - rekao je Vučić.

Izjavio je kako je Srbija posljednja zemlja kojoj su potrebni incidenti, poput onih u Banjskoj.

Na pitanje da li će predati Milana Radoičića, Vučić je rekao da će Srbija pozvati na odgovornost sve ljude koji su počinili krivična djela.

- On je dostupan, na našoj je teritoriji i učinit ćemo šta treba. Ja ne branim već osuđujem ubistvo policajca, ali Srbi su hapšeni bez optužnica, izbacivani iz kuća, ZSO nije formirana još od 2013, albanski režim to ne želi da sprovede u djelo - kazao je Vučić i dodao kako će Srbija pozvati na odgovornost sve ljude koji su činili krivična djela, i da će tužilaštvo uraditi svoj posao u slučaju Milana Radoičića.

Dodao je kako ništa nije krio od međunarodnih predstavnika.

- Sve sam im govorio u lice, uvijek sam govorio istinu. Htjeli smo da sprovedemo sve što smo dogovorili, ali Priština to nije željela. I svi su rekli da je to greška sa albanske strane, i onda se dešavaju ovi incidenti, kako bi se Srbija optužila za sve - kazao je Vučić.

Vučić je rekao da je ubijeno i ranjeno više Srba, dok su hiljade pobjegle, tokom vladavine Albina Kurtija.

- Mi smo uvijek spremni da pregovaramo. Bili smo konstruktivni, i takvi ćemo ostati. Morate da znate da su svi u EU shvatili da Priština nije spremna da formira Zajednicu srpskih općina (ZSO). Oni žele da nastave sa etničkim čišćenjem Srba, posebno na sjeveru Kosova. Ja sam uvijek dostupan prijateljima iz EU-a, Amerike, i svim ostalima, i razgovarat ćemo o svim pitanjima. Rekao sam već - formirajte ZSO, i mi ćemo ispuniti dogovoreno. Mir je u najboljem interesu Srbije. Možemo da se hvalimo da imamo 63 posto ukupnih investicija koje stižu na Balkan, to nam je potrebno. Zašto bismo igrali neke igre - pitao je Vučić.

Dotakli su se i Bosne i Hercegovine.

Vučić je rekao da je odgovoran i ozbiljan po pitanju BiH, i ističe da poštuje Dejtonski sporazum.

Na to mu je Amanpour kazala kako to znači da se ne slaže sa politikom Milorada Dodika.

- Nemojte stavljati vaše riječi u moja usta. Ja podržavam Dejtonski sporazum i teritorijalni integritet BiH - rekao je Vučić.