Razgovor

Vučić i Erdogan: Mir i stabilnost u regionu važni i za Evropu

Objavljeno: 13.05.2019. u 18:34

Vučić je u telefonskom razgovoru s Erdoganom izrazio zadovoljstvo što je Turska i s Bosnom i Hercegovinom potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva

Predsjednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan razgovarali su danas o unapređenju sveukupnih odnosa dviju zemalja, kao i o regionalnoj situaciji i naglasili da su mir i stabilnost u regionu od velike važnosti i za celu Evropu.

Kako se navodi u saopćenju kabineta predsjednika Srbije, Vučić je u telefonskom razgovoru s Erdoganom izrazio zadovoljstvo što je Turska i s Bosnom i Hercegovinom potpisala Protokol o izgradnji auto-puta između Beograda i Sarajeva i dodao da očekuje da će radovi na izgradnji te važne saobraćajnice početi tokom ljeta.

U saopćenju je najavljeno da će sljedeća sjednica Visokog savjeta za saradnju između Srbije i Turske biti održana pri posjeti turskog predsjednika Srbiji, što je najavljeno za ovo ljeto.

Prilikom posjete predsjednika Erdogana Srbiji bit će obilježena 140. godišnjica uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju zemalja.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije