Sastanak u Beogradu

Vučić i Višković o partnerstvu i planovima saradnje Srbije i RS-a

Objavljeno: 11.01.2019. u 11:50

Srbija će uvijek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na njegovanju naših kulturnih i duhovnih veza, naglasio je predsjednik Srbije

FOTO: AA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poželio je danas predsjedniku Vlade Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, Radovanu Viškoviću mnogo uspijeha na "odgovornoj dužnosti, uz uvjerenje da će požrtvovano raditi da građanima RS-a obezbijedi napredak i blagostanje", prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku u Predsjedništvu Srbije u Beogradu, Vučić je rekao da će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvijek biti snažan oslonac RS-u.

- Srbija će uvijek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na njegovanju naših kulturnih i duhovnih veza - naglasio je Vučić, a saopćilo Predsjedništvo.

On je rekao da je, zbog ekonomskog prosperiteta i ostvarenja zajedničkih planova, najvažnije sačuvati mir i stabilnost u RS-u i Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vučić i premijer Višković razgovarali su i o konkretnim zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Višković je rekao da se raduje sadržajnoj i intenzivnoj saradnji sa predsjednikom Vučićem i Vladom Srbije, sa kojom uskoro očekuje novu zajedničku sjednicu.

On je istakao da je "predsjednik Vučić prvi predsjednik Srbije koji je prešao sa riječi na djela“, jer je ispunio obećanja i pomogao izgradnju različitih objekata i infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH.

Višković je zahvalio na dosadašnjoj pomoći Srbije i rekao da se raduje svakom njenom uspijehu, jer jaka Srbija predstavlja snažan oslonac za Republiku Srpsku, saopćeno je iz Predsjedništva Srbije.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije