open-navfaktor-logo
search
Beograd
Vučić: Možda je Dodik u pravu za Komšića, vrijeme je da maske padnu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik "možda u pravu kada je rekao da je član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahtjevom za glasanje o nezavisnosti Kosova na Predsjedništvu BiH uradio fenomenalnu stvar za Srbe".
03.10.2020. u 15:23
get url
text

Podsjetimo, Vučić je prvo pustio Aleksandra Vulina i Ivicu Dačića koji su prethodnih dana imali brutalne i skandalozne istupe, u kojima su, između ostalog, iznesene i skandalozne izjave o Komšiću, pa je onda on dao svoj komentar.

- Možda je u tom smislu i Milorad Dodik u pravu da je dobro da maske padnu i da svi ogole svoje političke stavove i da vidimo ko šta zaista stvarno i iskreno misli - rekao je Vučić novinarima u Palati Srbije u Beogradu.

VEZANI TEKST - Vučićevi jastrebovi Vulin i Dačić: Opasne i skandalozne izjave, primitivno vrijeđanje Džaferovića, Komšića i Izetbegovića 

I ponovo se Vučić oglasio glumeći mirorotvorca kazavši da "Srbija prema BiH neće da mijenja svoju politiku", dok se istovremeno Vulin poziva na Strategiju odbrane Srbije koja obuhvata i priču o RS-u. Vučić u svojoj današnjoj izjavi ponovo "poštuje teritorijalni integritet", ali ne spominje i suvrerenitet BiH. 

- Ali, kada imate dvojicu-trojicu čelnika BiH, koji sladostrasno mirno i otvoreno govore o tome kako su za priznanje nezavisnosti Kosova, onda vam oni u svakom trenutku pokazuju šta misle o vašoj zemlji, pokazuju da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio - naglasio je Vučić.

On je, dakle, rekao da Srbija svoju politiku prema BiH neće mijenjati, ali i dodao da on ne mora više govoriti onako kako bi izgledalo da se stalno zbog nečega pravda, jer su "oni svojim ponašanjem jasno rekli Srbima šta misle o njima, odnosno o Srbima u Srbiji i Srbima u BiH".

- Hvala im na tome da su to pokazali, da bar nemam nikakvih moralnih obaveza, ne moram da reagujem i ponavljam stvari koje sam hiljadu puta ponovio - dodao je Vučić.

Dodik je za "Srpskainfo" rekao da Komšićev zahtjev da se raspravlja o priznanju nezavisnosti Kosova vidi kao inat politiku na kojoj mu je zahvalan te da nije bilo drugog načina da BiH i zvanično zauzme stav o Kosovu, a da neko ne pokrene pitanje priznanja u Predsjedništvu BiH. On je dodao da je Komšić uradio fenomenalnu stvar, jer će postojati odluka da BiH ne priznaje Kosovo i zvanično i konačno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.