open-navfaktor-logo
search
Komentar o izborima
Vučić: Najvećom sumom novca smo pomagali srpske organizacije da se Srbi u Crnoj Gori podignu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na osnovu prvih rezultata izbora u Crnoj Gori očigledno da je Demokratski front, odnosno lista Za budućnost Crne Gore napravila veliki pomak, ali da je prerano izjašnjavati se dok se ne dobiju konačni rezultati.
31.08.2020. u 09:56
get url
text

Kako prenosi Tanjug, on je u izjavi medijima na Bledu ponovio da će uputiti čestitku pobjedniku izbora.

- Prema podacima koje sam dobio, opozicija je odnijela ubjedljivu pobjedu na sjeveru Crne Gore. U Herceg Novom i Budvi, ali prerano je izjašnjavati se - rekao je Vučić.

VEZANI TEKST - Pakleni plan Beograda: Srpskim organizacijama u Crnoj Gori uplaćeno 1,5 miliona eura za rušenje Mila

Povodom izjave predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića da u Srbiji vlada histerija kada riječ o događajima u Crnoj Gori, Vućić je rekao da to nije tačno, dodajući da mediji u toj zemlji pišu samo o njemu i nazivaju ga "crnim Aleksandrom".

- Bio sam kriv i za litije, iako u njima nisam učestvovao, niti prisustvovao, kriv sam i za izbore u Crnoj Gori, oni se samo bave predsjednikom Srbije i državom Srbijom i to imanentno rade u cijelom regionu - rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše izjavu portparola DPS-a koji proteste u toj zemlji naziva "Aleksandrovom crnom operacijom", on je kazao da razni ljudi ne mogu sebi da objasne "kako se to srpski narod podiže" i da govore kako je on uz Mila (Ðukanovića).

- Drugi u regionu govore kako sam ja protiv i kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu, napada mene. Meni je važno što se podigao srpski narod u Crnoj Gori da štiti svoja identitetska prava i to je ono što smo kao država pomogli, sa najvećom sumom novca srpskim organizacijama - rekao je Vučić.

Vučić je dodao i da je za Srbiju najvažniji popis koji će se obaviti naredne godine, odnosno da se ne smanji broj Srba u Crnoj Gori.

- Tada možemo da kažemo da smo mirnim djelovanjem uspjeli da pomognemo svom narodu - poručio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.