Samo kompromis

Vučić: Neću podleći "pritisku ulice", daleko smo od rješenja za Kosovo

Objavljeno: 15.12.2018. u 22:11

Predsjednik Srbije tvrdi da je uvijek spreman da ide na izbore, ali da neće da podlegne "pritisku ulice" i da narodu nudi izbore

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da želi rješenje za Kosovo i Metohiju, ali da rješenja još nema i da će teško biti postignuto, posebno poslije rezolucije koju je usvojila Skupština Kosova, a kojom se dalji dijalog uvjetuje međusobnim priznanjima nezavisnosti. 

- Želim rješenje svim srcem i snagom, ali nemamo ga, nismo ni blizu, ne razgovaramo, nismo nigdje - rekao je Vučić za televiziju Prva, dodajući da je kompromis jedini spas za Srbiju. 

On je rekao da će se na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija boriti za srpski narod. 

Vučić je dodao da će u slučaju napada znati da zaštiti Srbe na Kosovu. Nije želio da kaže na koji će način to učiniti, ali naveo je da narod odlično razumije o čemu on govori. 

- U slučaju napada na srpski narod zaštitit ćemo Srbe. Neću da odgovorim na pitanje kako, niti da govorim o tehničkim detaljima, suština je zaštita - rekao je Vučić i dodao da je donio odluku o zaštiti Srba od "pogroma, protjerivanja i ubijanja". 

Vučić je rekao i da vanredni izbori u Srbiji ne zavise samo od njega, već od situacije u zemlji, prije svega na Kosovu i da bi on "sa radošću" išao na izbore, kao i da su njegovi saradnici "listom za izbore". 

On je dodao da je uvijek spreman da ide na izbore, ali da neće da podlegne "pritisku ulice" i da narodu nudi izbore. 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije