open-navfaktor-logo
search
Izazivanje napetosti
Vučić posjetio jedinice Vojske Srbije, pa se pohvalio na Instagramu: "Ponoćna šetnja u Raškoj..."
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je posjetio jedinice vojske na jugu Srbije 18. dan otkako su Srbi na sjeveru Kosova postavili barikade i tako izazvali krizu u ovom dijelu regije.
28.12.2022. u 08:18
get url
text

Nakon posjete Vučić je odmah na Instagramu objavio da se, poslije obilaska, sprema za razgovor s predstavnicima Srba sa sjevera Kosova.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Vjerujem u pravdu i pravo, ali više od svega u srpsku mudrost, snagu i odlučnost. Živjela slobodarska Srbija - poručio je Vučić na Instagramu.

Nešto kasnije je ponovo na Instagramu objavio i fotografiju s načelnikom Glavnog štaba Vojske Srbije.

- Ponoćna šetnja sa načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem u našem garnizonu u Raškoj. Veliko hvala svim vojnicima, policajcima i pripadnicima BIA na hrabrosti i posvećenosti u očuvanju vitalnih interesa naše zemlje i opstanku srpskog naroda na Kosovu - napisao je Vučić.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Srbija je u ponedjeljak uvečer uvela jedinice vojske i policije u stanje visoke pripravnosti, a kosovski premijer Albin Kurti optužio je srbijanske vlasti da, predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem, pokušavaju oživjeti projekt razmjene teritorija te da na tom tragu izazivaju napetosti u regiji, uključujući i postavljanje barikada na sjeveru Kosova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.