open-navfaktor-logo
search
Beograd
Vučić proglasio vanredno stanje u Srbiji
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras na pres koferenciji u Beogradu proglasio vanredno stanje na teritoriji cijele države.
15.03.2020. u 20:19
get url
text

- Odluka stupa odmah na snagu. Ova odluka nije bila laka. Danas je najgori dan za Evropu od Drugog svjetskog rata. Srbija je od danas u ratu protiv nevidljivog i opasnog protivnika, koju naša zemlja mora da pobijedi. Vojska će izaći na ulice.

To je borba za naše roditelje, naše starije, ali i budućnost Srbije. Naši roditelji su izgradili sve što u ovoj zemlji imamo, oni su napadnuti i moramo da učinimo sve da im pomognemo: Od sutra nema više teretana, treninga, sporta. Zatvara se život da bi se spasio život. Živote naših roditelja - kazao je Vučić.

On je kazao od koga je tražio pomoć.

- Tražio sam pomoć od Kine. Molimo ih da nam pomognu. Kupili smo pet miliona zaštitnih maski od Kine. U srijedu nam stižu novi respiratori. Evropska unija nema dovoljno medicinskih potrepština ni za sebe. 

Evropska solidarnost ne postoji. Imamo dva čovjeka na respiratorima, njihovo stanje je teško. Kardiovaskularni pacijenti, dijabetičari i oboljeli od raka su najugroženiji. Dio respiratora sačuvat ćemo za ljude iz Republike Srpske. Onaj ko bude prekršio naredbu o izolaciji, dobit će tri godine zatvora - istakao je Vučić.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.