open-navfaktor-logo
search
Raspustio Skupštinu
Vučić raspisao parlamentarne izbore u Srbiji za 3. april
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je raspisao parlamentarne izbore u toj zemlji za 3. april, javlja Anadolu Agency (AA).
15.02.2022. u 18:56
get url
text

Vučić je prvo odlukom na obrazloženi prijedlog Vlade Srbije raspustio Skupštinu Srbije, a potom i raspisao parlamentarne izbore.

On je istakao da je prethodni skupštinski saziv obavio važne zadatke za Srbiju, posebno u sferi vladavine prava, a da su Vlada Srbije i parlament uradili važne poslove po pitanju ekonomskog napretka i održavanja pune političke, ekonomske i socijalne stabilnosti u Srbiji.

Vučić je pozvao građane da učestvuju na izborima, a učesnike da pokažu da je važno prihvatiti nove planove za budućnost i da svoje programe predstave uz međusobno poštovanje, što će biti korak ka evropskoj Srbiji.

- Onima koji budu pobijedili, želim da Srbiju vode na najbolji mogući način - rekao je Vučić.

On je dodao da očekuje zanimljivu, ozbiljnu i odlučnu izbornu kampanju, koja će ojačati demokratske kapacitete Srbije.

Izrazio je uvjerenje da će ljudi u Srbiji umjeti da izaberu najbolje.

- Poštovani građani Srbije, neka su vam sretni izbori - poručio je Vučić.

Ranije danas, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić donio je odluku o održavanju izbora za odbornike u skupštinama gradova i opština.

Dačić je rekao kako će i predsjednički izbori u Srbiji biti održani 3. aprila, a odluka o njima će biti donesena početkom marta.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.