open-navfaktor-logo
search
Potvrdio predsjednik Srbije
Vučić se sutra u Beogradu sastaje s visokim predstavnikom u BiH Christianom Scmidtom
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sastat će se u sutra sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Sastanak će biti održan u Beogradu.
08.09.2021. u 21:42
get url
text

Vučić je potvrdio kako će sa Schmidtom razgovarati sutra, a da će u nedjelju imati sastanak sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

U ponedeljak 13. septembra u bilateralnu posjetu Srbiji dolazi kancelarka Njemačke Angela Merkel, saopćio je, također, Vučić, prenosi Danas.rs.

- Mislim da će to biti dok je kancelarka a ne vršilac dužnosti kancelara, što je jedna od njenih posljednjih posjeta dok je na toj funkciji, što je velika čast za Srbiju - rekao je Vučić.

Vučić se zahvalio Angeli Merkel i rekao da "nećemo nikad zaboraviti koliko nam je Njemačka pomogla kada nam je Hrvatska uvodila sankcije 2015. i time sačuvala mir na Zapadnom Balkanu".

Nakon Merkel, u posjetu Srbiji krajem mjeseca dolazi i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Layen, dok će Vučić ići u posjetu predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu i Višegradskoj grupi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.