open-navfaktor-logo
search
Nakon sastanka
Vučić: Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti i nikome nametati svoju volju
Srbija će, poručio je, poštovati sve druge države, ali će uvijek podržavati borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na stoljetnim ognjištima i to će činiti u skladu sa zakonima drugih država u regiji
28.06.2019. u 17:16
get url
text

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić razgovarao je u petak s predstavnicima Srba iz regije te poručio kako Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti i nikome nametati svoju volju, no isto tako da neće dozvoliti da bilo ko ugrožava identitetska prava srpskog naroda.

- Zahvalan sam svim ljudima, iako oni ne predstavljaju uvijek iste političke opcije, jer smo pokazali jedinstvo srpskog naroda i želju da očuvamo srpski jezik, kulturu, tradiciju i da se za naše ciljeve borimo mirnim sredstvima, ne ugrožavajući integritet bilo koje zemlje u regiji, ali poštujući pravo na očuvanje posebnosti naših nacionalnih, vjerskih prava - kazao je Vučić, javlja B92. 

Dodao je kako su sastanku prisustvovali predstavnici Srba iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Naveo je kako su razmatrali poziciju Srba u svakoj zemlji, kao i način na koji Srbija može da pomogne.

- Radit ćemo mnogo kao Srbija i pomagat ćemo našem narodu, a posebno ćemo raditi na identitetskim pravima, očuvanju sprskog jezika i pisma - podvukao je Vučić.

Srbija će, poručio je, poštovati sve druge države, ali će uvijek podržavati borbu za ostanak i opstanak srpskog naroda na stoljetnim ognjištima i to će činiti u skladu sa zakonima drugih država u regiji.

- Srbija neće ponavljati greške iz prošlosti, nikome nećemo nametati svoju volji, ali ni dozvoliti da ugrožavaju identitetska prava našeg naroda. Na to imamo pravo, to smo činili do sada i činit ćemo i u budućnosti - poručio je srbijanski predsjednik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.