open-navfaktor-logo
search
Nove mjere
Vučić: Sutra od osam ujutru zatvaranje svih graničnih prijelaza za ulazak u Srbiju
Od sutra ujutru od osam sati zatvaraju se svi granični prijelazi za ulazak u Srbiju u drumskom, željezničkom i riječnom saobraćaju, izjavio je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, javlja Anadolu Agency (AA).
19.03.2020. u 18:47
get url
text

- Od sutra, sem transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije - rekao je Vučić u obraćanju javnosti u Palati Srbija.

On je rekao i da se sutra u 12 sati potpuno ukida i međugradski saobraćaj za sve, osim za automobile.

- U narednim danima, mi ćemo vjerovatno dijoneti dodatne odluke o vremenskom proširenju zabrane kretanja za sve - izjavio je Vučić i dodao da će se o tom pitanju izjasniti do kraja sedmice.

Predsjednik Srbije je kazao da je od ukupnog broja registrovanih, njih 103, šest na respiratorima, ali da se očekuje da se u narednim danima ubrzano povećava broj zaraženih.

On je pojasnio da je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, te da će se preći na bolnicu "Dragiša Mišović".

- Nama su bolnice sve punije, ljekari se drže junački, vojska i policija veoma dobro obavljaju svoj posao i vjerujem da ćemo moći da pomognemo ljekarima da ovakvim tempom nastave, iako su umorni - kazao je.

Vučić je rekao i da je kupljeno još 200 respiratora, za koje očekuje da zdravstvenom sistemu zemlje budu na raspolaganju do utorka, te da je cilj da Srbija ima 1.000 slobodnih respiratora.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.