open-navfaktor-logo
search
Problemi u regionu
Vučić u Moskvi traži pomoć od Putina
Situacija u našem regionu je vrlo složena. Potrebno je mjeriti svaku riječ i politički potez, rekao je Vučić
01.10.2018. u 16:41
get url
text


Situacija na Balkanu je ozbiljna, imamo ozbiljne političke probleme, izjavio je danas u Moskvi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, naglasivši da je došao da od predsjednika Rusiije Vladimira Putina traži podršku za Srbiju, javlja Anadolu Agency (AA).

- Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu političku podršku za Srbiju. Vjerujem da ćemo je od predsjednika (Vladimira) Putina dobiti, kao što smo je imali u prethodnom periodu - kazao je Vučić nakon pitanja da li će od Putina tražiti konkretnu podršku kada je riječ o dešavanjima na Kosovu.

Prema njegovim riječima, postoje značajni problemi u regionu.

- Situacija u našem regionu je vrlo složena. Potrebno je mjeriti svaku riječ i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo i možemo da budemo zadovoljni ekonomskim progresom, imamo značajne političke probleme u regionu i, rekao bih, mnogo je toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude, ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira - rekao je Vučić.

On je komentarisao i referendum u Makedoniji, istakavši da je očekivao više razumijevanja iz svijeta za rezultat referenduma. Istovremeno, zamolio je Evropsku uniju i NATO da pokažu više poštovanja prema "malim narodima" i da pokušaju da razumiju šta se dešava.

Vučić se sastaje sa Putinom u Kremlju sutra, 2. oktobra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.