open-navfaktor-logo
search
Beograd
Vučić: Zabrinut sam zbog dešavanja na Kosovu
Govoreći o današnjoj sjednici Vlade, predsjednik Srbije je najavio da će u narednih 18 mjeseci biti uloženo 50 miliona eura dodatnih investicija za Srbe na Kosovu
30.10.2018. u 15:53
get url
text

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zabrinutost povodom najave o formiranju Vojske Kosova 28. novembra i "otimanju" srpske nadležnosti Elektromreže, upitavši u čemu je onda smisao dijaloga Beograda i Prištine, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je prisustvovao sjednici Vlade Srbije s predstavnicima Srba sa Kosova u Beogradu, Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da je kao predsjednik Srbije veoma zabrinut, jer je dobio obavještenje "gdje pokušavaju Albanci na silu da otmu našu elektroprenosnu mrežu protivpravnim putem".

On je rekao i da će 28. novembra na Dan albanske zastave biti formirana Vojska Kosova, ukazavši da je to u suprotnosti sa svim međunarodnim sporazumima.

-Tu se postavlja pitanje u čemu je smisao dijaloga. Potrebno je jedinstvo naroda i biće nam potrebna snaga naroda više nego ikada, jer ćemo se mi u skladu s malim mogućnostima mjerama suprotstaviti - kazao je.

Prema njegovim riječima, on je veoma uplašen zbog svega što može da se desi zemlji i narodu.

-Mi ćemo čuvati mir i stabilnost na svaki način, ali nikome nećemo dozvoliti da pretjeruje, prijeti ili ubija srpsko stanovništvo - rekao je.

On je ponovio svoju molbu i po pitanju formiranja Vojske Kosova.

-Još jedanput pozivam Srbe s Kosova da ne učestvuju u formiranju Vojske Kosova, jer tu vojsku formiraju ni zbog čega drugog nego da bi te Srbe jednog dana iskoristili da zapucaju na druge Srbe - rekao je.

Govoreći o današnjoj sjednici Vlade, predsjednik Srbije je najavio da će u narednih 18 mjeseci biti uloženo 50 miliona eura dodatnih investicija za Srbe na Kosovu, kao i za podsticanje početka rada određenih fabričkih postrojenja i na sjeveru Kosova, bolnice u Gračanici, Kliničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, i za investicije južno od Ibra, kao i pravljenje turističkih centara od pojedinih mjesta kao što je Banjska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.